Moja tablica – moj učinkoviti pripomoček

Že uporabljate tablico? Jo že imate, pa ne veste, kako bi se je lotili? Pridite na tečaj! Na tečaju bomo spoznali praktično uporabo tabličnih računalnikov z operacijskim sistemom Android. Delali bomo na šolskih tablicah, tako da ni ovira če tablice še nimate ali pa se šele odločate o njenem nakupu.

Najprej se bomo podučili o tablicah na splošno. Pogledali si bomo različne vrste tablic, vrste operacijskih sistemov (Android, iOS ter Windows 10), strojno ter programsko opremo.

Nato bomo začeli s prvimi koraki. Pogledali si bomo videz tablice, gumbe, vklop in izklop tablice (razlika med spanjem ter izklopljeno tablico) ter podrobno spoznali začetni zaslon, opravilno ter statusno vrstico. Kaj naredimo, če se tablica ne odziva več?

Nato se bomo naučili, kako se povežemo na internet ter različne možnosti povezave (Wi-Fi, 3G, 4G, …).

Nato sledi uporaba brskalnika, spletne pošte, koledarja, fotografiranja ter osnovna in naprednejša opravila. Šli bomo tudi čez pomembnejše nastavitve tablice!

Naučili se bomo, kako uporabljati aplikacijo Trgovina Play, kako se namesti različne zanimive brezplačne aplikacije in kako se jih uporablja.

Pogledali si bomo še povezavo tablice z osebnim računalnikom, prenašali fotografije in podatke ter kako najbolje  izkoristiti oblačne storitve, tako da se z njihovo uporabo deli podatke med tablico, pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

Spoznali bomo tudi, kako se pregleduje in ureja dokumente, kako komunicirati s pomočjo tablice s prijatelji in znanci (Skype, Viber,…).

Enak program izvajamo tudi za tablice iPad.

Pokličite za več informacij in prijavo na telefon (01)439 66 20 ali (040)580 802.