Aktivna uporaba računalnika 2 – Sodobne tehnologije

googleAktivna uporaba računalnika 2 – Na tečaju bomo spoznali, kaj je računalništvo v oblaku, o katerem se danes govori že skoraj na vsakem koraku. Naučili se bomo uporabljati oblačne storitve, katere nam bodo olajšale delo z računalnikom. Spoznali bomo naslednje oblačne storitve:

  • Uporaba brskalnika Google Chrome z naprednimi nastavitvami
  • Napredna uporaba elektronske pošte Gmail (pregled vseh nastavitev + novosti)
  • Google Drive (spletni/oblačni prostor na katerega lahko shranjujemo svoje podatke in jih delimo z drugimi)
  • Google Dokumenti ( Brezplačna spletna pisarna dostopna od kjerkoli in kadarkoli)
  • Google Zemljevidi (poleg klasičnih spletnih zemljevidov si bomo ogledali še zemljevide Moon (površje lune), Mars (površje marsa) ter Sky (nebesna telesa), ter program Google Earth

Nato se bomo podučili o varnosti na internetu, kjer bomo spoznali na kaj moramo biti pozorni, ko brskamo po internetu. Spoznali bomo še različna socialna omrežja kot so Facebook, Twitter ter Google+.

Spoznali bomo primer uporabe ter vrste tabličnih računalnikov in pametnih telefonov (Android, Apple), ki so v zadnjih leti postali pravi hit! Pogledali ter preizkusili bomo novi operacijski sistem Windows 10, ga primerjali s starim sistemom Windows in ponovili uporabo pisarniškega paketa Microsoft Office.

Pri odločitvi za program vam bo vsekakor pomagal pogovor z mentorjem, ki vam bo podrobno predstavil vsebino in zahtevan nivo znanja za posamezno stopnjo. Če se vključujete med šolskim letom, vam nudimo en brezplačen poskusni obisk predavanja v izbrani skupini, da boste videli, če je izbrani program primeren.