Digitalna fotografija – obdelava fotografij s programom Picasa

Včasih smo za fotografiranje potrebovali samo fotoaparat s filmom. Danes, v dobi digitalne fotografije, lahko za fotografiranje uporabljamo fotoaparat, telefon, tablico in potem posnetke uredimo in obdelamo. Tudi prikazujemo jih večinoma ne več v tolikšni meri na papirju, temveč na računalniških ali televizijskih ekranih.

Če se tudi vi želite naučiti, kako fotografije s fotoaparata prenesti v računalnik, jih shraniti na takšno mesto, da jih vedno znova najdete, jih olepšati in popraviti napake, nato pa jih prikazati na ekranu v obliki predstavitve, potem je tečaj Digitalna fotografija 1 kot naročen za vas.

Na začetku tečaja se pogovorimo, kako lahko že na terenu, s pomočjo enostavnih pravil za fotografiranje, svoje fotografije močno izboljšamo. Nato bomo na računalnik naložili brezplačen računalniški program Picasa, ki vam bo pomagal pri prenosu fotografij s fotoaparata na računalnik in pri sami obdelavi fotografij. Program si boste lahko tudi doma sami naložili na svoj računalnik.

Spoznali bomo kako najlažje ohranjamo red pri shranjevanju fotografij v mape na računalniku, da jih kasneje kar se da enostavno najdemo. Nato se bomo naučili fotografije popravljati (obrezovanje, poravnavanje, odprava rdečih oči, popravek osvetlitve, napisi na fotografijah, popravljanje barv, kontrasta in še mnogo več).

Ko bodo fotografije urejene v skladu z našimi željami, jih bomo v obliki diaprojekcije prikazali na ekranu.

Prepisali jih bomo na CD, ki ga lahko kot darilo poklonimo prijateljem ali jim bomo fotografije poslali kar s pomočjo elektronske pošte.

Zaželeno predznanje:

Za obisk tečaja Digitalna fotografija 1 je zaželeno, da poznate delo v okolju Windows in da vam raziskovanje po računalniku ne povzroča prevelikih težav in da poznate tudi delo z miško in tipkovnico.

Izobraževalna vsebina:

9 šolskih ur predavanj, vaje na praktičnih primerih, učno gradivo s slikami in praktičnimi primeri z rešitvami, tako da boste lahko z njegovo pomočjo kadarkoli zlahka obnovili pridobljeno znanje.