Sistemsko delo: delo s podatki, uporaba CD, USB ključka, arhiviranje, varnost…

Na tečaju boste pridobili različna znanja, ki jih mora uporabnik imeti, da je pri svojem delu z računalnikom čim bolj samostojen.

V orodju Raziskovalec se bomo naučili organizirati podatke po mapah. Naučili se bomo ustvariti nove mape, premikati in kopirati datoteke, brisati datoteke, uporabljati koš in izdelati bližnjice na namizju ter v opravilni vrstici.

Spoznali bomo, kako se namesti protivirusni program, kako se protivirusni program posodablja in kako se izvaja redne preglede računalnika s protivirusnim programom.

Naučili se bomo namestiti različne programe, ki so potrebni za učinkovito uporabo računalnika (Adobe Reader, Adobe Flash, program za shranjevanje na CD ali DVD plošče).

Naučili se bomo shranjevati podatke na prenosne pomnilniške medije kot so CD, DVD in USB izmenljivi ključek ali disk.

Naučili se bomo, kako lahko na svojem računalniku predvajamo multimedijske vsebine (glasba in video) in uporabljamo program za predvajanje.

Spoznali bomo, kaj so stisnjene datoteke, kako jih stisnemo in kako uporabimo, če jih v takšni obliki dobimo.

Zaželeno predznanje:

Za obisk tečaja Sistemsko delo je zaželeno, da poznate delo v okolju Windows in da vam raziskovanje po računalniku ne povzroča prevelikih težav.

Izobraževalna vsebina:

9 šolskih ur predavanj, vaje na praktičnih primerih, učno gradivo s slikami in praktičnimi primeri z rešitvami, tako da boste lahko z njegovo pomočjo kadarkoli zlahka obnovili pridobljeno znanje.