Aktivna uporaba računalnika 1- Slike, filmi, predstavitve

Aktivna uporaba računalnika 1 – Na tečaju bomo ponovili in utrdili delo z mapami in datotekami v operacijskem sistemu Windows 10. Namestili bomo programe, ki jih nujno potrebujemo za nemoteno delo z internetom ter shranjevali mape in datoteke na prenosne pomnilniške medije (CD, DVD, USB izmenljivi disk). Nadgradili bomo tudi znanje predvajanja glasbe in videa ter se naučili pretvarjati formate glasbenih in video datotek v druge formate, primerne za predvajanje na različnih napravah.

S pomočjo programa Picasa bomo obdelali fotografije in jih pripravili za kasnejše objave na internetu ali za izdelavo filmov in diaprojekcij. Spoznali bomo program Power Point in z njegovo pomočjo izdelali različne vrste predstavitev (slikovna diaprojekcija, podložena z glasbo ter splošna predstavitev). Nato bomo spoznali tudi program Windows Movie Maker za obdelavo filmov in izdelavo diaprojekcij.

Program Microsoft Word bomo uporabili za izdelavo čestitk, voščilnic in pretvorili končne izdelke v univerzalen PDF format.

Svojim izdelkom (slikam, video posnetkom…) bomo nastavili ustrezno velikost za objavo v blogih, socialnih omrežjih ter spletnih portalih. Izdelke bomo delili s prijatelji (pošiljanje po e-pošti, izmenjava večjih datotek preko interneta).

Pri odločitvi za program vam bo vsekakor pomagal pogovor z mentorjem, ki vam bo podrobno predstavil vsebino in zahtevan nivo znanja za posamezno stopnjo. Če se vključujete med šolskim letom, vam nudimo en brezplačen poskusni obisk predavanja v izbrani skupini, da boste videli, če je izbrani program primeren.