Aktivna uporaba računalnika 5 – Sledim napredku

Aktivna uporaba računalnika 5 – Sledim napredku: Pogledali si bomo novi operacijski sistem Windows 10. Od uporabe osnovnih ter naprednejših funkcij. Pogledali si bomo tudi razlike med starima operacijskima sistemoma Windows 7 in 8.1. Poleg osnov, se bomo tudi spustili podrobnejše v sistem. Novi videz nadzorne plošče, gumba start, ploščice, raziskovalec, delo z več namizji in še in še.

Naučili se bomo uporabljati novo Googlovo spletno aplikacijo Google Photo. Pogledali si jo bomo od začetka do konca (nalaganje fotografij, skupna raba, albumi, urejanje fotografij…).

Ponovili bomo tudi delo s tablicami ter dali poudarek na pametnih telefonih. Na pametni telefon si bomo namestili aplikacijo Google Photo (Fotografije), se jo naučili uporabljati v povezavi s spletno aplikacijo.

Pogledali si bomo tudi novi videz Google stikov ter naučili sinhronizirati s pametnim telefonom in tablico.

Prihaja tudi novi videz upravljanja za Gmail pošto, imenovan Inbox, katerega se bomo naučili uporabljati.

Ponovno bo veliko govora o varnosti na internetu, novosti s sveta računalništva in tehnologije. Namestili bomo program FreeFileSync – avtomatično arhiviranje podatkov z enim klikom na zunanji disk ali usb ključ.

Pri odločitvi za program vam bo vsekakor pomagal pogovor z mentorjem, ki vam bo podrobno predstavil vsebino in zahtevan nivo znanja za posamezno stopnjo. Če se vključujete med šolskim letom, vam nudimo en brezplačen poskusni obisk predavanja v izbrani skupini, da boste videli, če je izbrani program primeren.