Digitalna fotografija

 

picasaNa tečaju Digitalna fotografija 1 boste spoznali naslednje teme: Zgodovina fotografije.

Osnove dobre fotografije – katera pravila moramo upoštevati pri fotografiranju. Pravila uporabe digitalnega fotoaparata.

Praktični primeri fotografiranja v učilnici in na terenu.

Kako fotografijo prenesem s fotoaparata na računalnik? Organizacija dela na računalniku. Brisanje neuspelih posnetkov.

Obdelava digitalnih fotografij s programom Picasa.

Načini prikazovanja fotografij v elektronski obliki. Izdelava albumov in darilnih CDjev. Delo na praktičnih primerih. Tiskanje fotografije. Pošiljanje posnetkov in naročanje fotografij po elektronski pošti.

Kako si odprem svojo spletno galerijo? Objava posnetkov v galeriji.

Izdelava kolažev in filmov sestavljenih iz fotografij, ki jih podložimo z glasbo.

 

filmcekNa tečaju Digitalna fotografija 2 bomo najprej določili vodilni temi, na podlagi katerih tečajniki na koncu šolskega leta pripravijo vsak svoj izdelek v obliki predstavitve ali filma. Nato se bomo teoretično pogovorili o dobri fotografiji in funkcijah fotoaparata. Sledila bo ponovitev nekaterih najnujnejših opravil v programu Picasa (prenos fotografij na računalnik, pošiljanje fotografij po e-pošti, objavljanje fotografij v spletnem albumu in spletnih galerijah, pošiljanje fotografij v razvijanje preko interneta, izdelava kolažev za naslovnice filmskih predstavitev in diaprojekcij, varnostne kopije fotografij v programu Picasa.

Snov, ki jo bomo spoznali na novo, bo zajemala panoramsko fotografijo, izmenjevanje fotografij in drugih večjih datotek s prijatelji preko interneta, uporaba programa Movie Maker za izdelavo filmov iz fotografij in obdelavo filmčkov, ki jih posnamete s pomočjo fotoaparata, kopiranje licenčne glasbe na vaš računalnik in priprava glasbene podlage, ki jo bomo vključili v filme… Naučili se bomo tudi osnov programa PowerPoint s pomočjo katerega bomo pripravili predstavitev kraja z opisom fotografij. Med drugim se bomo naučili izdelovati tudi foto knjige in koristiti internetne storitve, kot je na primer foto darilni butik. Svoje izdelke se bomo naučili objavljati tudi na internetu.

Pri odločitvi za program vam bo vsekakor pomagal pogovor z mentorjem, ki vam bo podrobno predstavil vsebino in zahtevan nivo znanja za posamezno stopnjo. Če se vključujete med šolskim letom, vam nudimo en brezplačen poskusni obisk predavanja v izbrani skupini, da boste videli, če je izbrani program primeren.