V podjetju, na delovnem mestu

Danes skoraj ni več delovnega mesta brez računalnika; če ne drugega, uporabljamo elektronsko pošto za komunikacijo ali brskamo po spletu za koristnimi informacijami. Večina se pri svojem delu srečuje s “pisarniškimi” programi za urejanje besedil, izdelavo preglednic ali predstavitev, marsikdo na zahtevnejšem nivoju. Toda ali res znamo te programe uporabljati hitro in učinkovito, izkoristimo vse možnosti, ki nam jih ponujajo?

Poti do učinkovite uporabe računalnika so lahko različne: lahko se naučite sami, malo pobrskate po menijih, naletite na uporaben ukaz in že se vam zdi, da znate vse. Nekateri rajši vprašajo sodelavca, ki je mogoče računalniško bolj usposobljen in tako najdejo pot do delčka potrebnega znanja, pri tem pa ne pomislijo, da ga mogoče s tem obremenjujejo in zato ne more v redu opravljati svojega dela. So pa tudi nekateri, ki jim gre lastno neznanje malo na živce, pa ne vedo čisto dobro, kako se lotiti tega problema.  Prav zaradi takih pristopov so zadnje mednarodne raziskave pokazale, da smo Slovenci slabo računalniško pismeni, kljub nasprotnemu prepričanju v javnosti. Zakaj je torej udeležba na vodenem usposabljanju bolj učinkovita rešitev kot zgoraj naštete?

Usposabljanje bo potekalo pod vodstvom izkušenega predavatelja, ki se je s problemi, ki vas mučijo, že srečal in ve, kako jih rešiti. Ne bomo vas obremenjevali z naštevanjem ukazov v menijih, pokazali vam bomo le, kako biti z računalnikom hiter in učinkovit, kako določene postopke lahko izvedete hitreje, kot ste mislili po parih lekcijah samoučenja in kako boste lahko bolj suvereno opravljali svoje naloge. Na usposabljanjih se učite uporabljati programe na konkretnih primerih, s katerimi se večina lahko sreča vsak dan, tako da boste pridobljeno znanje z lahkoto prenesli na svoje delo.

Asistenti, gradivo, pomoč in spletna učilnica po tečaju, osvežilni napitki pa itak spadajo k vsakemu tečaju 🙂