Internet, elektronska pošta in družbena omrežja

Na tečaju se bomo naučili, kako lahko internet in brezplačne programe v sklopu Googlove pisarne uporabimo pri svojem vsakodnevnem domačem delu, zabavi in stikih s prijatelji.

Najprej bomo spoznali brskalnik Google Chrome, ki omogoča hitrejše in enostavnejše pregledovanje spletnih strani. Spoznali bomo postopek odpiranja novega e-poštnega naslova, s čimer pridobimo možnost uporabe vseh brezplačnih Googlovih spletnih programov.

Podrobno se bomo naučili uporabljati elektronsko pošto, od enostavnega pošiljanja sporočil do ustvarjanja skupin za pošiljanje, dela z vsiljeno pošto, klepeta, filtrov za sporočila… Program Google koledar bomo uporabili za izdelavo koledarja, ki nas bo v poštni predal obveščal o rojstnih dnevih znancev in prijateljev ter drugih za nas pomembnih dogodkih. Spoznali bomo Googlove dokumente in se naučili, kako lahko ustvarjamo tekste, preglednice in predstavitve kar na internetu.

Spoznali bomo družbeno omrežje Facebook, s pomočjo katere lahko vzpostavimo stike s prijatelji in si z njimi izmenjujemo slike, filmčke,  sporočila, voščilnice in še mnogo več.