Moja tablica (Android, iPAD)

Na tečaju bomo spoznali praktično uporabo tabličnih računalnikov z operacijskim sistemom Android ali iPAD. Delali bomo na šolskih tablicah, tako da ni ovira če tablice še nimate. Udeležba na tečaju vam bo pomagala tudi pri odločitvi, ali tablico sploh potrebujete in za kakšno se odločiti pri nakupu.

Najprej se bomo podučili o tablicah na splošno. Pogledali si bomo različne vrste tablic, vrste operacijskih sistemov (Android, iOS ter Windows 8), strojno ter programsko opremo.

Nato bomo začeli s prvimi koraki. Pogledali si bomo videz tablice, gumbe, vklop in izklop tablice (razlika med spanjem ter izklopljeno tablico) ter podrobno spoznali začetni zaslon, opravilno ter statusno vrstico. Kaj naredimo, če se tablica ne odziva več?

Nato se bomo naučili kako se povežemo na internet ter različne možnosti povezave (Wi-Fi, 3G, 4G, …).

Nato sledi uporaba brskalnika, spletne pošte, koledarja, fotografiranja ter osnovna in naprednejša opravila. Šli bomo tudi čez pomembnejše nastavitve tablice.

Naučili se bomo, kako uporabljati aplikacijo Trgovina Play, kako namestiti različne zanimive brezplačne aplikacije in kako se jih uporablja.

Pogledali si bomo še povezavo tablice z osebnim računalnikom, prenašanje fotografij in podatkov ter kako najbolje izkoristiti oblačne storitve (kako se z njihovo uporabo deli podatke med tablico, pametnim telefonom in osebnim računalnikom).

Spoznali bomo tudi, kako se pregleduje in ureja dokumente ter kako s pomočjo tablice komunicirati  s prijatelji in znanci (Skype, Viber …).

 

Izobraževalna vsebina:

9 šolskih ur predavanj, vaje na praktičnih primerih, učno gradivo s slikami in praktičnimi primeri z rešitvami, tako da boste lahko z njegovo pomočjo kadarkoli zlahka obnovili pridobljeno znanje.