Pisanje in oblikovanje besedila z računalnikom

Želite izdelati čestitko ali voščilo, pa ne veste kako? Ali pa nemara samo napisati pismo, pa ga ne znate oblikovati, vanj vstavljati slik in tabel, ga natisniti in shraniti na svoj računalnik? Na tečaju Pisanje in oblikovanje besedila z računalnikom se boste naučili vse to in še veliko več.

Na začetku tečaja bomo najprej malo obnovili znanje o delu z okni, odpiranju programov in iskanju dokumentov po računalniku. Nato se bomo konkretno posvetili programu Microsoft Word, ki nam bo pomagal pri delu z besedili.

Napisali bomo besedilo, ga shranili in natisnili s pomočjo hitrega gumba. Pri tem bomo spoznali tipkovnico in pravila za pisanje besedil. Po besedilu se boste naučili premikati, označevati dele besedila in jih oblikovati s pomočjo hitrih gumbov (spremeniti obliko pisave, barvo pisave, poravnati naslove na sredino, jih povečati in podobno). V besedilo se bomo naučili vstaviti tudi sliko. V zadnjem delu predavanj boste spoznali tudi delo s tabelami. Izdelali bomo enostavno tabelo, vnesli podatke in jo oblikovali (narisali obrobe, poudarili naslove stolpcev, povečali pisavo, celice prilagodili velikosti pisave, pomembne podatke osenčili ipd.). Za konec si bomo še podrobneje pogledali različne možnosti pri tiskanju dokumentov.

Zaželeno predznanje:

Tečaj je za vas primeren, če že obvladate osnovne veščine pri delu z miško in tipkovnico, znate odpirati in zapirati okna programov ter poiskati shranjene dokumente na svojem računalniku. V kolikor vam to znanje povzroča večje težave, priporočamo, da najprej obiščete tečaj Moje prvo srečanje z računalnikom.

Izobraževalna vsebina:

9 šolskih ur predavanj, vaje na praktičnih primerih, učno gradivo s slikami in praktičnimi primeri z rešitvami, tako da boste lahko z njegovo pomočjo kadarkoli zlahka obnovili pridobljeno znanje.